Organizatorja Vinko in  Drago sta obljubljala lepo srečanje.In res je bilo tako. Sončno vreme,lepa družba in zanimiv itinerarij poti ,so bili garant temu.

 

Z Ajdovsko Goriške strani smo se dobili na mejnem prehodu Vrtojba ter skupaj odšli do počivališča na avtocesti Videm sud. Tu so nas pričakali še drugi s Kraškega in Primorsko zamejskega dela.

 

Skupaj 15 vozil.

 

Vodenje kolone prevzame Drago iz društva Ballila in gremo proti Sella Nevea.Postanek za malico.Nadaljujemo mimo Rabeljskega jezera do Belopeških jezer, kjer se nagledamo lepot Mangarta in vzamemo čas za požirek in kratek oddih.Pot nas dalje pelje skozi Trbiž in preko mejnega prehoda Predil v Planico kjer naredimo časten krog.Nadaljujemo v Kranjsko goro in se brez postanka podamo v objem Vršiča.Počasi a sigurno pridemo na vrh  in parkiramo prav ob Tičarjevi koči.Že naši starodobniki so pritegnili veliko pozornosti obiskovalcev in planincev.Ko pa se je iz naše družbe zaslišala še harmonika,je bilo vdušje prav planinsko.Veliko dobre volje in lepih glasov.

 

Kosilo na Vršiču: Jota ali ričet s klobaso. Po izbiri pač.

 

Dan se je že krepko prevesil v drugo polovico in je klical  po odhodu.Iz Vršiča se spustimo v dolino Trente in skozi Bovec po Soški dolini v Most na Soči,kjer se ob jezeru ustavimo in privoščimo še popoldansko malico.

 

Kako strniti dan v par besed. Vse je štimalo. Vreme,družba,hrana pijača.Brez poškodb in okvar. Kot bi rekel naš politik »KAKŠEN KRASEN DAN».

 

Branko Vidmar