6. Avgusta smo se skupaj s prijatelji iz obale odpravili na 4.gorski rally Obala Matajur 2018.Dobili smo se na OMW servisu Ajševica in krenili v goriška Brda. Prvi postanek na razglednem stolpu v Gonjačah je bil tudi prilika za medsebojno spoznavanje. V bližnjem gostišču smo se pogostili s pršutom in briškim vinom.

 

Pot smo nadaljevali skozi Brda na Italijansko stran in zavili v kreber proti Castelmonte. Vročina je bila huda. Senca pod cerkvijo je bila prav ta prava za malico in okrepčilno pijačo.

 

Urica je minila in že nadaljujemo našo pot proti Matajurju. Ovinkasta cesta in huda vročina sta bila naporna za nas in naše konjičke.Prispeli smo na vrh in se v koči ohladili.

 

Nadaljujemo s povratkom v Slovenijo in zavijemo v Livek, natančneje v Avšo. Naš gostitelj je bila Turistična kmetija Jelenov breg. Odlična ponudba , sprejem in pogostitev. Dan se ježe prevesil v pozno popoldne zato odrinemo proti domu. Vmes še postanek na Kolovratu in ogled odprtega muzeja 1.svetovne vojne ter dalje v Soško dolino vsak proti svojemu

domu.

Obljubili smo si,da vajo ponovimo tudi naslednje leto.

 

Branko Vidmar