Obstaja še kje kakšno društvo, kot je društvo Ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina, ki bi tolikokrat pripravilo srečanja?

Dvomim …

in kje smo se potepali tokrat? Pot nas je v organizaciji našega člana Branka Vidmarja vodila v Brda. Kljub dežju je bila naša vnema prevelika, da bi ostali doma. Zgodaj popoldan smo se dobili na pokritem parkirišču Mercatorjevega centra v Kromberku. Prvi se je na vožnjo podal naš organizator Branko, ki nas je popeljal skozi del Nove Gorice, do mejnega prehoda z Italijo ter nato v Brda na čudovito panoramsko vožnjo. Če je na cesti toliko lepih vozil, postane tudi deževnemu vremenu nerodno, da nas moti, zato so se oblaki počasi umikali soncu. Seveda je bil pred večerjo še obvezen postanek za sproščen klepet, na katerega nas je naš član iz Neblega g. Silvester Valentinčič, z odprtim srcem povabil in nam pripravil mizo ter kozarce, da smo skupaj nazdravili in si ogledali zbirko starodobnih motorjev. Nekaj kilometrov stran nas je na turistični kmetiji, Bizjakova domačija ki ji domačini rečejo, kar pri žvižgavcu, saj si gospodar stalno požvižgava, čakala čudovita okusna večerja z juhico, mesom, prilogami in seveda ocvrt piščanec, po katerem so poznani daleč naokrog – tudi čez mejo. Še večje presenečenje je bila čudovita sladica v stilu trisa. Dan se je prevesil v večer in čas je bil za odhod. Še vožnja do spomenika in razglednega stolpa v Brdih, kjer smo naredili nekaj skupinskih fotografij ter se odpeljali vsak proti svojemu domu s prepričanjem, da se kmalu spet vidimo.

Predsednik Peter Ambrožič