Na povabilo Krajevne skupnosti Kromberk-Loke in našega člana Društva starodobnih vozil Vipavska dolina Košuta Venčkota, se je v soboto 17.junija 2017 udeležilo prireditve devet naših članov (Vincetič, Štrancar, Fabjan, Stegovec, Ambrožič, Fornazarič, Košuta, Martinuč in Pahor).

 

 Najprej nas je na domu sprejel Košuta Venceslav in njegova žena Dorica, ki nas je postregla z odlično sadno sladico. Venčko pa nas je postregel z ohlajeno pijačo in nam razkazal svojo zbirko kmetijskih priprav, mizarskih pripomočkov, vojaških eksponatov in restavriranih vozil in motorjev. Po obvezni diskusiji ali je šalam dober za degustacijo ko je olupljen ali neoljen, smo le te pohvalili kako so dobri  in jih pojedli.

 

 Napotili smo se na prireditveni prostor ob cerkvi device Marije, tolažnice žalostnih  v Kromberku, kjer smo parkirali naše starodobnike. Po nastopu domačih Vodopivcev in pozdravnem govoru g. Goloba, smo prisostvovali še kulturnemu programu in otvoritvi športnega igrišča. Po prijetnemu kramljanju, srečelovu in dobri glasbi smo se v prijetnem večernem mraku vračali proti svojemu domu.

 

 

Tajnik Stegovec Zmago