Dolgoletna želja članov Društva starodobnih vozil Vipavska dolina iz Ajdovščine se je končno uresničila v sredo  6. septembra 2017 . Občina Ajdovščina je dobila v uporabo prostore bivše kasarne Srečko Kosovel, Vipavska cesta 11a, od Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve  in jih istočasno oddala v najem zainteresiranim društvom v občini Ajdovščina. Tako se je tudi naše društvo prijavilo na razpis in v uporabo smo dobili prostor v prvem nadstropju v velikosti 35 m2.

 

Seveda je bilo treba prostor ustrezno sanirati po stenah in tleh in opremiti, tako da se lahko izvajajo dejavnosti v okviru društva. Člani so organizirali tudi delovno akcijo, prepleskali hodnike in odstranili šaro ki se je nabirala po vseh vogalih in skupnih prostorih. Polek ostalih članov se je za ureditev prostora najbolj angažiral predsednik Peter Ambrožič.

 

Na otvoritvi je spregovoril v imenu občine in krajevne skupnosti predsednik Krtelj Valentin in pohvalil delovanje društva z mislijo da kar poseješ tudi žanješ.

 

Slavnostni trak pa je prerezal starosta in častni član društva Fabjan Anton.

 

Po aktivnem sestanku  so člani v prijetnem druženju in prigrizku pokramljali o tekočih in drugačnih zadevah.

 

 

Tajnik Stegovec Zmago