VREME ??

 

Vreme bo, smo na zadnjem sestanku v sredo 4.05 potrdili vsi navzoči v restavraciji Dama. Uskladili smo še zadnje podrobnosti in potrdili udeležbo vsem predhodno najavljenim voznikom. Tudi g. Slavko Pislak je na internetni strani objavil še zadnje obvestilo o datumu, poteku trase in programu srečanja .

 

Lepo vreme in prelepa sobota !! Kot nalašč za prireditelje in vse ljubitelje starih avtomobilov in motorjev.

 

Takoj po osmi uri so se na prireditveni prostor začeli zbirati lastniki starih avtomobilov in njihovi lepotci. Manjkalo ni tudi sovoznikov, saj je program obljubljal veliko dobrot na poti.

 

Pred blagajno se je naredila prijetna gneča, saj  so organizatorji obdarili vse šoferje s polno vrečko dobrot in reklamnim materialom TIC-a iz Ajdovščine.

 

Nekaj pred deseto uro se je pridružil še župan g. Beočanin in potrdil, da je taka prireditev lepa popestritev prazničnega  dogajanja v Ajdovščini .  Na start  na Lavričev trg ga je zapeljal g. Branko Vimar s svojo Alfa romeo-spider, letnik 1976. Tudi ostala vozila in motorji  so bili na Lavričevem trgu lepo predstavljeni. Simpatična napovedovalka gospa Sanda  je s svojim žametnim glasom  predstavila vse udeležence, ki jih je bilo preko 100.

 

Napotili smo se v Šempas na Kmečki turizem pri Rjavčevih, kjer sta nas lepo sprejela lastnika Nataša in Vinko in ponudila domače dobrote iz njihove pridelave: salam in pršut . Najslajša pa je bila ročno odrezana „feta“ pršuta in seveda domača kapljica. Svojo harmoniko je raztegnil tudi Franko Ogrinski in nas razveselil z domačimi vižami. Na koncu je še g. Stopar Robert zapeljal svoj Ferrari  na dvorišče in – obvezno  fotografiranje sopotnic ob rdeči lepotici.

 

Pot nas je potem vodila na Cerje  na ogled Pomnika braniteljev slovenske zemlje, kjer nam je gospa Barbara lepo predstavila pomen samega spomenika in njegov nastanek. Navzoči so z veseljem prisluhnili strokovni razlagi. Pomnik je zasnovan kot trdnjava ki povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. V sedmih nadstropjih nastaja muzejska zbirka  ogledali pa smo si  še fotografije in film o 1. svetovni vojni.Sledil je še prigrizek in odličen razgled na prelepo Vipavsko dolino, Jadransko morje, Dolomite in naše prelepe Alpe.

 

Po končanem oddihu  smo se po Krasu odpeljali do Železnih vrat in se spustili v Vipavsko dolino do gostilne Sivi Čaven v Potočah. Sprejel nas je ljubitel starih avtomobilov in motorjev g. Silvo Čermel in nam razkazal svojo zbirko. Postregel nas je z odlično mortadelo, sirom in dobro vinsko  kapljico.

 

Ob 15. uri smo nadaljevali s kosilom v restavraciji Dama .Vsak udeleženec s starodobnikom je dobil pokal za udeležbo. Priznanja pa so dobili tudi  najstarejši lastnik avtomobila, najstarejši voznik motorja, najstarejši voznik in voznik ki je prevozil iz Sevnice do Ajdovščine največ kilometrov .

 

Dan se je že prevesil proti noči mi pa smo še nazdravili predsedniku g. Petru Ambrožiču ob njegovem osebnem prazniku .

 

Po vseh čestitkah in pohvalah smo organizatorji videli, da je srečanje lepo uspelo in vas tudi vas vabimo da se nam drugo leto pridružite na 24. Rally-u Vipavska dolina v Ajdovščini.

 

                                                                             Tajnik Stegovec Zmago