V petek 25. avgusta 2017 sva se s kolegom ter seveda našimi stroji MB 180d letnik 1954 in Lancia appa letnik 1960 ob 3.00 zjutraj odpravila na kar dolgo pot do Novega sada na 3 dnevno mednarodno srečanje starodobnih vozil. Pot nas je vodila po lepi pokrajini, kajti zaradi počasnosti vozil sva izbrala magistralne ceste tudi slikovito podravsko magistralo.

 

Najina stroja sta brnela brez težav do cilja, kjer pa sva doživela prisrčen sprejem in skoraj preveč pozornosti. Naslednji dan je bila krožna vožnja po okolici, pa tudi obisk kopališča. Ta dan sem imel manjšo okvaro vozila, napako smo hitro odpravili, saj so se gostitelji izredno potrudili in nudili pomoč.

Zvečer je bila svečana večerja z glasbo in podelitev pokalov. Vendar ne vsem. Naš član Darko je zasedel 3. mesto za urejenost vozila. V nedeljo se je nadaljevalo druženje, vožnja po mestu in okolici ter seveda zaključni piknik. Kolona vozil se ni ustavljala, saj smo imeli stalno spremstvo policije na motorjih z modro lučjo pa tudi ostale redarje.

 

Seveda vsega je enkrat konec, tak osva tudi midva zaključila avanturo v zgodnjem ponedeljkovem jutru.

 

Še enkrat vsa pohvala organizatorju, tudi njihovemu povabilu za naslednje leto. A še cena. Paket 3 dni, 2x spanje v hotelu in vsa prehrana, pa še 20 litrov goriva gratis na črpalki je bilo 50 €.

 

Ferdinand Rakuša