Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina iz Ajdovščine prireja 5. maja 2018 že 25. tradicionalno srečanje starih avtomobilov in motorjev.

 

 

 

 

Zbrali se bomo na parkirišču Tehničnega pregleda Krka, Vipavska cesta 6E (nasproti Merkatorja) v Ajdovščini do 9:00 ure in si privoščili prvo kavico z rogljičem. Ob 9:30 sledi start prvega avtomobila in ogled novega križišča na zahodnem delu Ajdovščine. Pot nas bo vodila v Vipavo, kjer si bomo v obnovljenem Lantierijevem dvorcu ogledali muzej vinogradništva in vinarstva. Pot nas bo potem vodila v Črni vrh nad Idrijo kjer se bomo na turistični kmetiji Pr“Mark okrepčali z domačimi dobrotami. Nato se bomo zapeljali do Idrije in si ogledali bogato zgodovino mesta, kjer so kopali rudo za živo srebro. Najprej se bomo ustavili v topilnici. Pot nas bo potem popeljala v staro mestno jedro na glavni Ahacijev trg kjer bomo podelili pokale in priznanja. Sledi še predstavitev Antonijevega rova in kosilo v gostišču Barbara, kjer bomo okusili Idrijske dobrote. Sledi povratek v Ajdovščino.

 

Seveda pa nas bo razveselilo tudi lepo vreme in prispevalo k veliki udeležbi starodobnih vozil v Ajdovščini. Vabimo tudi domačine, da si pobliže ogledajo vozila, ki se bodo udeležila srečanja.

 

Društvo LSV Ajdovščina