V prelepi sončni nedelji 13. marca 2016, se je Društvo LSV Vipavska dolina odločilo, da lastniki starodobnih vozil  popeljejo  tudi svoje boljše polovice na praznovanje dneva žena.

 

Zbrali smo se v gostilni Furlan v Braniku, kjer nas je pričakala vedno nasmejana lastnica Patricija Furlan in nas pogostila z odlično kavico. Pot nas je vodila na Kras  v Dutovlje, v gostilno Ukmar, kjer nas je pričakalo bogato in okusno  kosilo . Seveda je tudi predsednik Društva LSV  Peter Ambrožič prevzel besedo in zaželel vsem skupaj prijetno praznovanje, vsaki udeleženki pa je podaril prelepo vrtnico.

 

Po prijetnem kremljanju in obveznem fotografiranju, smo se po vijugastih cestah prelepega Krasa, napotili še do morja in sicer v Portopiccolo v Sesljanu pri Trstu . Tam je v opuščenem kamnolomu nastal kompleks 450 apartmajev, trgovin, bifejev in vsega kar je potrebno za prijetno preživljanje poletnega utripa. Kljub močni burji ki je ta dan pihala ob morju, so naši lepotci na štirih kolesih  pritegnili marsikateri pogled mimoidočih obiskovalcev.

 

V poznem popoldanskem času  smo se ustavili še v gostilni Sivi Čaven v Potočah, kjer smo z zanimanjem pogledali še lepo renoviran Moto Guzzi last gostilničarja Silvota, velikega ljubitelja starodobnikov.

 

Tajnik Zmago Stegovec

 

 

  8-marec-1

 

8-marec-2

 

8-marec-3