Tudi letos je GAS klub iz Gorice,Italija organiziral srečanje,ki ga imenujejo Tour Isontino Classic Cars.

 

Z veseljem smo se ga udeležili Peter Ambrožič z ženo, Robert Medved z ženo,Robert Stopar z ženo in Vidmar Branko.

 

V jutru,ki je napovedovalo vroč dan,smo se zbrali v Mossi,kjer so si lahko naša vozila ogledovali poznavalci in naključni obiskovalci.Posebno pozornost so pritegnili številni Ferrariji. Iz Avstrije,Italije in naša dva pa še posebej.

 

Tour se je začel ob 10.00.

 

Preko Kalvarije ( hrib poznan kot tisti ,kjer so se vršili hudi boji v 1.svetovni vojni ) smo imeli prvi postanek na Oslavju.Ogledali smo si kostnico padlih Italijanskih in Avstrijskih vojakov med letoma 1915-1917.

 

Po dobri urici smo krenili po vijugasti cesti preko celotne pokrajine Collio.Vozili smo se med vinogradi . In prav čas trgatve, je celotni poti dajal še poseben čar. Prekrasni pogledi na lepo urejene vinograde obsijane v opoldanskem soncu so nas spremljali vse do vasi Dolenje,kjer smo se ustavili v Vinariji Venco. Tu smo zaključili z našo potjo.

 

Med samim kosilom v vinariji smo si izmenjali naslove in tel.številke z mnogimi tujimi udeleženci.Obljubljajo da se bodo udeležili našega srečanja v 2019. Družabne igrice s podelitvijo pokalov in prijetno kramljanje je kmalu dan privesilo v popoldan in smo se z lepimi spomini razšli z željo da se sped vidimo.

 

Branko Vidmar