V soboto, 15.10.2016, smo se člani Društva LSV Vipavska dolina zbrali v popoldanskih urah v Žabljah, da obiščemo naše prijatelje. Napotili smo se preko žabeljskih rajd, kjer nas je pričakal starosta- častni član Štrancar Miro in nam postregel s pristno domačo kapljico. Preko Vrtovč smo  prišli do gostilne Furlan, kjer smo se pogovorili o našem delovanju. Na žalost pa ni bilo naše gostiteljice Furlan  Patricije na delovnem mestu . Odpravili smo se  naprej  do mojstra obnove  starodobnih motorjev Vrtovec Miloša,  kjer  sta  nas že nestrpno čakala Miloš in Zorka.

 

Seveda nas je Miloš razveselil z ogledom stare obnovljene kmečke mehanizacije in traktorjev na gosenicah. Nad poslovnimi prostori pa ima lepo urejeno zbirko preko 10 obnovljenih starih motorjev. Navdušenci smo seveda hoteli slišati tudi delovanje starih lepotcev in Miloš je vse tudi preizkusil in zagnal motorje. Na vse je tudi zelo ponosen, saj jih je v resnici vse sam obnovil. Zbirka pa bi bila sigurno še večja , če bi imeli pri hiši še več prostora za spravilo avtomobilov in motorjev, tako da jih je precej  tudi odprodal.

 

Sedaj se trenutno ukvarja z obnovo motorja za FIAT Topolinota, v planu pa ima obnovo motorja za vešpo. Zorka in vnjukinja pa sta nas  razveselile z odlično mortadelo, narezano na obnovljeni salamoreznici  in domačo zelo okusno potico .

 

Večer smo zaključili v Črničah, kjer smo uskladili še zadnje podrobnosti pred novemberskim sestankom.

 

Tajnik Stegovec Zmago

 

 

obisk1

 

obisk2